Recensioner

 • "Det var jättebra mat och artistunderhållning! Verkligen uppskattat och personligt att personal från Lidl serverade. Det var en fantastisk kväll!"
  - Mia
 • "Charmigt med serveringspersonal från Lidl. Vi kommer handla på Lidl efter det detta!"
  - Rebecka
 • "Det var en sådan positiv överraskning, jag fick gåshud. Häftigt att gå in i salen, jag hade inte en aning."
  - Micke
 • "Jag vill gå igen! Efterrätten var bäst!"
  - Olle
 • "Helt fantastisk kväll!"
  - Martin
 • "Så bra, jätteroligt! Wow att gå in i salen. Maten var i samma nivå som på lyxrestaurang. Bra komponerat!"
  - Sara
 • "Mycket bra, helt underbart! Köttet var perfekt stekt och mört, det smälte i munnen."
  - Krister
 • "Vilken fantastisk kväll. Köttet var fantastiskt och mört. Köttsmaken framhävdes verkligen. Pannacottan gifte sig med smaken av bären. En magisk kväll."
  - Mariella
 • "Mycket bra. Top-notch! Jättebra mat, får 5 av 5. Perfekt kött, helt galet bra!"
  - Sanna, Martina och Erik
 • "Det var jättebra, lyckat! Efterrätten var bäst. Verkligen mört och gott kött. Det var en bra kombination med grönsaker."
  - Ilona
 • "Fantastiskt trevligt, otrolig mat! Kanon för den pengen. Jag blev väldigt förvånad när jag kom in i salen. Det bästa var den personliga touchen med personalen."
  - Mattias
 • "Riktigt bra mat. Köttet och efterrätten var fantastiskt bra."
  - Johan och Fredrik
 • "Det var över förväntan. Verkligen bra mat. Vi var på Dill men det här var helt annorlunda."
  - Agneta och Kjell
 • "Fantastiskt bra mat. Efterrätten var exemplarisk."
  - Axel
 • "Helt fantastisk kväll. Otroligt genomtänkt mat. Att Lidl gjort allt detta på så kort tid."
  - Åsa
 • "In i minsta detalj anordnat. Jätteroligt! Det var kärlek i applåderna för kocken!"
  - Tommy

#lebon2015

Fler bilder

LE BON

En av världens finaste menyer till världens finaste pris, 395 kr

De flesta vet att våra egna varor har låga priser. För att bevisa att de dessutom håller hög kvalitet utsätter vi dem ständigt för kvalitetsprövningar där de granskas av finsmakare, våra största kritiker och av dig.

Den 10 december slog vi därför upp dörrarna till LE BON-banketten. Borden dukades med den finaste servisen och blommor i långa rader från Lidl i Italien. I köket slet våra 50 kockar under ledning av stjärnkocken Titta Qvarnström med att försöka laga de fina rätterna utan att frångå råvarorna i vår butik.

Inte en sekund senare än kl.19.33 var det dags för processionen av 260 servitörer att tåga nedför den tillfälligt uppställda trappan med tre tallrikar i varje hand.

Vid borden väntade 1300 gäster, för att smaka om man verkligen kan laga en av världens finaste menyer med varor som inte behöver kosta så mycket.

Läs recensionerna

för en god sak

Temat för LE BON var, som namnet betyder, en hyllning av det goda. Som ett led i Lidls långsikiga partnerskap med Barncancerfonden gick därför alla intäkter för maten till att finansiera deras livsviktiga forskning. Läs mer på barncancerfonden.se

50 kockar

Under kvällen kämpade 50 välrenommerade kockar med att laga en av världens finaste menyer till de 1300 gästerna. Utmaningen leddes av Sveriges första kvinnliga stjärnkock Titti Qvarnström.

Titti Qvarnström är köksmästare på restaurangen Bloom in the Park i Malmö och är den första kvinnan i Sverige som fått en stjärna i Guide Michelin. Bloom in the Park utsågs på Restauranggalan i Stockholm den 30 november till Årets krog 2015, med bland annat motiveringen att köket ”levererar det oväntade, spännande och smakrika år efter år” och att det ”strålar internationellt skimmer över krogens skickliga medarbetarstjärnor”. Titti har också varit med i Kanal 5:s program Köksmästarna och i tävlingen Årets kock, samt fått White Guides utmärkelse "Årets Rising Star".

260 servitörer

LE BON hade ett minuten-schema att förhålla sig till och för våra 260 servitörer gällde det att se till att de tre rätterna serveras till de 1300 gästerna i exakt rätt minut.

Särskilt utmanande var det för de servitörer som aldrig tidigare i sitt liv hade serverat. Det var första gången man någonsin fått se stora delar av personalstyrkan på Lidl tåga nerför en trapp med tre tallrikar i varje hand. Medan gästerna lutade sig tillbaka kämpade vår VD, vår ekonomi-, inköps-, marknadschef och butikspersonal från landets alla hörn med att serverade den fina menyn.

BLOMKÅLSSOPPA MED HUMMER, CITRONPICKLAD BLOMKÅL, ÄRTOR OCH BRYSSELKÅL / 4 PORT

1 blomkålshuvud 2 msk smör 2 dl mjölk 4 dl vatten 1 citron 1 tsk socker 1 hummer 1 dl frysta ärtor 1 handfull brysselkål salt och peppar

1. Skölj blomkålshuvudet och skär bort de gröna bladen. Skär av ca 1 dl små och fina buk etter. Pressa citronen och låt saften koka upp kort tillsammans med blomkålsbuketterna. Låt svalna.

2. Smält smöret i en gryta. Skär resten av blomkålen i grova bitar och bryn i smöret en kort stund. Tillsätt vatten och mjölk, täck med lock och låt blomkålen kokas riktigt mör i ca 15 min.

3. Ta under tiden upp hummern (spara lagen till senare) och skala stjärten. Knäck klorna med en nötknäckare, ta ut köttet och skär i fina bitar.

4. Plocka bladen från brysselkålen. Mixa soppan slät och smaka av med hummerlag för sälta. Tillsätt peppar och ev. lite socker. Blanchera ärtor och brysselkålsblad.

5. Lägg upp hummer, picklad blomkål, brysselkålsblad och ärtor i fyra djupa tallrikar

KRYDDSTARK RYGGBIFF MED MOROT, SALTBAKAD GULBETA, SCHARLOTTENLÖK, MANDELPOTATISPURÉ OCH SKYSÅS / 4 PORT

500 g ryggbiff, 1 msk kryddblandning Provence, 1 tsk salt, 1 tsk maizena, ½ kg morot, 2 msk smör, 1 kg gulbetor, 1 kg grovt salt, 1 nät scharlottenlök, 1 kruka färsk körvel, 600 g mandelpotatis, 2 dl vispgrädde, ½ dl rostad lök.

1. Sätt ugnen på 200 °C. Fördela det grova saltet i en ugnsfast form och placera ut lök och gulbetor ovanpå. Baka tills lök och betor är genommjuka (ca 30 min för löken och 1 timme för betorna). Prova med en sticka eller liten kniv.

2. Skala löken och skala och kvarta betorna. Salta försiktigt.

3. Sänk ugnen till 120 °C. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Blanda kryddblandningen med 1 tsk salt och gnid in i köttet. Bryn hastigt i stekpanna med lite smör, och ställ sedan in i ugne n tills köttets innertemperatur är 55 °C. Ta ut köttet och låt det vila.

4. Ta vara på steksky och köttsaft, red av med litet maizena till skysås och smaka av med salt och peppar.

5. Skala potatisen och koka mjuk. Häll av vattnet, men spara lite (det kan behövas för konsistensen senare). Pressa eller stompa potatisen, tillsätt grädden och ev. lite av potatisvattnet. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp potatispurén i en karott och strö över den rostade löken.

6. Skala morötterna och skär i stavar. Salta och sockra lätt. Värm 1 msk smör i en k astrull och bryn morotsstavarna i 2 minuter. Lägg på ett lock och värm tills morötterna är genommjuka.

7. Lägg upp morot, lök, betor och kött på 4 tallrikar och garnera med färsk körvel. Servera sås och potatispuré bredvid.

HALLONSORBET MED VANILJPUDDING, SAFFRANSBRYNT SOCKERKAKA, BJÖRNBÄR OCH CITRONMELISS / 4 PORT

1 paket hallonsorbet, 2 bägare vaniljpudding, 1 liten sockerkaka, 2 msk smör, 1 kuvert saffran, 1 tsk socker, ca 100 g björnbär + e v. 0,5 dl socker, 1 kruka citronmeliss, 200 gram vit choklad

1. Mortla saffran och socker. Smält smöret i en stekpanna tillsammans med saffranssockret. Bryt sockerkakan i grova bitar och bryn i saffranssmöret.

2. Rör vaniljpuddingen till en slät creme och fördela i en cirkel i mitten av fyra djupa tallrikar.

3. Ta upp sockerkaksbitarna ur pannan och anrätta tillsammans med vaniljcreme och hallonsorbet.

4. Frysta björnbär: tina, låt rinna av och blanda med 0,5 dl socker. Riv över vit choklad före servering.